FAQ

Veelgestelde vragen over videoverslagen en live-beelden

Op welk moment kan/moet ik inloggen om een vergadering te volgen?

U kunt gedurende een vergadering op elk moment meekijken. U hoeft hiervoor niet in te loggen. U start de viewer (tv-tje) op door op de play knop te drukken. Dat kan op elk gewenst moment en ook tijdens een lopende vergadering.

Ik hoor niets. Hoe kan dat?

Controleer of het volume (te) zacht of op "mute" staat en zet het geluid harder of schakel de "mute"-functie uit.

Er is geen ondertiteling bij de beelden. Hoe komt dat?

Haarlemmermeer publiceert van alle openbare vergaderingen óók een volledig, woordelijk verslag. Het ondertitelen van de videobeelden is zeer kostbaar, behalve dat het kwalitatief (nog) onbetrouwbaar is. Gezien de beschikbaarheid van de woordelijke verslagen, is vooralsnog artikel 3 van het Tijdelijk Besluit Digitale Toegankelijkheid van toepassing: het live of achteraf ondertitelen van beelden op een kwalitatief verantwoorde wijze zou een onevenredige last aan de gemeente opleggen. Met de video/audio bestanden, én de woordelijke verslagen is wat er in de vergaderingen is besproken, voor iedereen toegankelijk, conform de intentie van de wetgever.  

Mozilla Firefox laat geen videoverslag zien. Hoe los ik dit op?

Dit is een bekende tekortkoming van Firefox i.c.m. Windows Media Player. U kunt dit oplossen door de "Windows Media Player Firefox Plugin" te downloaden en installeren. Deze is te vinden via de volgende link: http://www.interoperabilitybridges.com/wmpff/wmpfirefoxplugin.exe

Het beeld van het videoverslag hapert. Waar ligt dat aan?

Het videobeeld kan gaan haperen als de internetverbinding niet voldoende snelheid heeft om de videobeelden te downloaden. Controleer of de internetverbinding correct werkt. Sluit andere programma's af (op de eigen PC of in het lokale netwerk) die veel internet-capaciteit gebruiken.

Waar vind ik de verschillende video-verslagen van Haarlemmermeer?

Alle vergaderingen vindt u via "Uitzendingen van het Raadsplein" (tabblad bovenaan) of via "Vergaderingen".

Hoe kan ik navigeren tussen de verschillende video-verslagen?

Wilt u een ander videoverslag raadplegen, klik dan op "Uitzendingen van het Raadsplein" of  "Vergaderingen" en kies de gewenste vergadering.

Moet ik de hele vergadering bekijken om een specifiek agendapunt te kunnen bekijken?

Om een specifiek agendapunt als videoverslag te bekijken hoeft u niet de hele vergadering te bekijken.  (U klikt het agendapunt aan dat u wilt zien. Naast de videospeler verschijnen dan alle sprekers die tijdens het agendapunt aan het woord zijn geweest. Zo kunt u ook nog naar bijdragen van specifieke sprekers kijken. Van de digitale vergaderingen (online, niet vanuit Raadzaal of Heijezaal) is helaas geen sprekersinformatie beschikbaar.

Wat betekenen "fragmenten" (onder de videospeler) bij een agendapunt?

Wanneer er tijdens het agendapunt een schorsing/pauze is, is het agendapunt (in het geluidsbestand) in 2 of meerdere fragmenten verdeeld. Zo hoeft u niet te kijken naar de pauze-minuten.

Wat is het Raadsplein en wat zijn Bijzondere Bijeenkomsten?

Het Raadsplein is de naam voor alle vergaderingen van de raad: raadsvergadering, raadsdebat of -sessies. Bijzondere Bijeenkomsten zijn alle activiteiten en vergaderingen die we óók uitzenden, maar die niet onder het Raadsplein vallen. Zoals bijzondere ontvangsten in en bezoeken aan de Raadzaal, de Dag van de Kinderraad, of de finale van het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi. Bij de Bijzondere Bijeenkomsten staan ook de vergaderingen van de Jongerengemeenteraad.

Aan het einde van het agendapunt stopt het beeld en het geluid. Hoe kan dat?

Het agendapunt is afgelopen. U kunt op het volgende agendapunt klikken.

Hoe snel is het videoverslag van een vergadering beschikbaar?

Tijdens een vergadering is de vergadering live te bekijken, een dag na de vergadering is de vergadering op agendapunten geïndexeerd.